Minőség, megbízhatóság, kényelem Budapesten

Több évtizedes szakértelemmel és naprakész ismeretekkel rendelkezünk a gépjárművek terén, a javítási munkálatoktól egészen a hatósági eredetiségvizsgálati és hivatali ügyintézési folyamatokon át.

Amennyiben el szeretné kerülni, hogy esetlegesen lopott, totálkáros, lízinges vagy egyéb problémás gépjárművet vásároljon vagy írasson nevére, kérem keressen fel minket és bízza ilyen jellegű ügyeit szakemberekre!

 • Mikor kötelező: minden tulajdonosváltásnál (adás-vételnél), nem Európai Uniós tagállamból érkezett gépjármű első magyarországi forgalomba helyezésekor , a jármű alvázszámának megváltoztatásával járó műszaki beavatkozást (alvázszámot hordozó szerkezeti elem, alváz vagy karosszéria cseréje, illetve javítása) és a közlekedési hatóság műszaki megvizsgálását megelőzően, lopott-megkerült és egyéb hatóságilag szabályozott esetekben.
 • Mikor ajánlott: külföldről behozott nagy értékű gépjárművek esetén, még az adás-vételi szerződés megkötése előtt, erőteljesen sérült gépjárművek, illetve azok helyreállítását követően.

Eredetiségvizsgálat

Minden gépjármű tulajdonjog változáskor előzetes eredetiségvizsgálatot szükséges elvégezni, ez alapvető része a gépjármű új tulajdonosának nevére írásához. Az eredetiségvizsgálat során munkatársaink feltárják a gépjármű egyedi azonosító jeleinek eredetiségét, megállapítják az esetleges hibákat, bűncselekményekre utaló nyomokat. A gépjárművet festékréteg – vastagság mérő berendezéssel műszeresen megvizsgálják, amely kimutatja az esetleges újrafényezéseket, amelyek sérülések kijavítását szolgálhatták.

 

Átírás

A gépjárművet új tulajdonosának (a vásárlónak) érvényes és hatályos ‘’Tulajdonjog átruházási szerződéssel’’ kell megvásárolnia. A szerződést 4 eredeti példányban javasoljuk kitölteni, amelyek minden példányán az aláírások eredetiek, kijavításoktól, áthúzásoktól, egyéb oda nem illő adattól és elírástól mentesek.

Az adásvételtől számított 15 napon belül az új tulajdonos KÖTELES átírni saját nevére a gépjárművet, egyéb esetben súlyos büntetést szab ki az adóhatóság!

Kötelező és Casco biztosítások

Cégünknél az összes magyar biztosító társaság kötelező felelősség és casco biztosításai közül választhat, amelyet itt helyben meg is kötünk az Ön számára.

Miért válasszon minket?

Nem szeretne heteket elvesztegetni egyetlen hivatalos papír beszerzésére? Elege van az elhúzódó ügyintézéséből, az átláthatatlan és hátráltató bürokráciából? Van egy könnyen járható út az Ön számára!

Amennyiben eredetiségvizsgálatra, gépjármű átírásra, vagy kötelező biztosítás megkötésére van szüksége, forduljon cégünkhöz. Szabályosan, hatékonyan, reális áron és hozzáértő szakemberekkel dolgozunk.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy munkatársaink valós tudással, és tapasztalattal rendelkezzenek a járművekről, valamint rutinosan és megbízhatóan találják meg a hibákat, bűncselekményre utaló nyomokat.

Ha nincs meggyőződve gépjárműve probléma mentességéről, eredetiségvizsgálatunk segítségével tisztázhatja a bizonytalanságokat. Nemcsak személyautók, de motorkerékpárok, teherautók, autóbuszok vagy mezőgazdasági járművek átvizsgálását is vállaljuk.

Forduljon hozzánk bizalommal gépjármű ügyintézési kérdéseivel, ha megbízható és hatékony szolgáltatásokat szeretne igénybe venni!

eredetvizsga.info1

Amit az eredetiségvizsgáról tudni érdemes

A hatályos jogszabályok pontosan meghatározzák azokat a helyzeteket, amikor szükség van egy jármű eredetiségvizsgájának megcsináltatására. Ilyen esetek lehetnek a következők:

 • amikor (ismételt) forgalomba helyezés történik
 • amikor alvázcsere volt, így az alvázszám is megváltozik (sérülés esetén például)
 • minden olyan esetben, ha tulajdonjog váltás történik (adás-vételkor)

Mire jó az eredetiségvizsga? Ahogy a nevében is benne van, a jármű eredetiségéről ad tanúsítványt. Az eredetiségvizsgán megvizsgálják az alvázszámot, ellenőrzik a festékréteget, ezáltal az elhallgatott sérülések javítását. Mindezekkel megtudható, hogy a jármű volt-e sérülve, eredeti-e az alvázszám, az egyedi azonosítók segítségével és a teljes átvizsgálással az új tulajdonos teljes képet kap a jármű előéletéről.

Az eredetiségvizsga ára kategóriánként eltér, mind motor, mind személygépjárművek és más kategóriák esetében, köbcentinként változik az eredetiségvizsga költsége.

Cégünk rövid határidővel, megbízhatóan vállalja gépjárművek eredetiségvizsgálatát, keressen minket bizalommal!

eredetivizsga.info

Gépjármű ügyintézés mindenkinek!

Gépjármű vásárláskor, illetve eladáskor a legfontosabb művelet, amit el kell végezni, az átírás, hiszen ekkor kerül a jármű az új tulajdonos birtokába. A gépjármű átírás ügyintézés Budapest, Budaörs, Érd, Százhalombatta vonatkozásában minden esetben ugyanúgy zajlik, és ugyanannyiba kerül.

Természetesen minden ügyfél annál a kormányhivatalnál tudja intézni, ahová lakhelye szerint tartozik. A megszerzett okmányokkal sorban kell állnunk a hivatalban, ahol nyomtatványok sorozatát kell kitöltenünk.

Az autó átírás ügyintézésétől, sorban állástól és sok-sok időtöltéstől kíméljük meg Önt. Cégünk a gépjármű összes hatósági teendőit gyorsan elvégzi. Az eredetiségvizsgálat is szolgáltatásaink körébe tartozik, hiszen az autó átírásához előbb eredetiségvizsgálatot kell végezni a hatósági szabályok szerint.

Cégünk elintézi Önnek az eredetiségvizsgálatot, és az autó átírás ügyintézését is! Ha minket választ, rövid idő alatt, fáradság nélkül válhat hivatalosan is új autója boldog tulajdonosává!

Gépjármű ügyintézés

Az eredetiségvizsgálat menetéről bővebben

Szeretné, ha az autóvásárlás gördülékenyen menne, és nem kellene fölösleges papírmunkával, ne adj’ isten bírságokkal bajlódnia? Ebben az esetben figyeljen oda arra, hogy minden rendben legyen az eredetiségvizsgálat lefolytatása közben is.

Az eredetiségvizsgálat azért kihagyhatatlan lépés, mert épp az a célja, hogy igazolja, a megvásárolni vagy eladni kívánt gépjármű állapota megegyezik a gyári, eredeti állapottal.

Az eredetiségvizsgálat menete

Az eredetiségvizsgálat során leellenőrzik a jármű színét, az alvázszámot, szélvédőt, karosszériát, a motort és az üléseket is. Ezek a könnyen beazonosítható dolgok. A többi tényező műszerek segítségével válik beazonosíthatóvá. Ezt a technológiát a Nemzeti Közlekedési Hatóság előírásai alapján alkalmazzák.

Az eredetiségvizsgálatért fizetni kell, attól függetlenül, hogy hol végzik el. Az összeget a jármű fajtája határozza meg, így például a tehergépkocsié kerül a legtöbbe és a motorkerékpáré a legkevesebbe.

Ön se feledkezzen meg a szabályos adás-vételről és forduljon szakemberekhez gépjárműve eredetiségének igazolásáért!

eredetvizsga.info

 

Eredetiségvizsgálat árai 2015-ben: 

 • Személyautó
  • 1400 cm3-ig: 17.000 Ft
  • 1401 – 2000 cm3 között: 18.500 Ft
  • 2000 cm3 felett: 20.000 Ft
 • Motorkerékpár:
  • 500 cm3-ig: 15.500 Ft
  • 500 cm3 felett: 17.000 Ft
  • Négykerekű segédmotoros kerékpárok: 14.000 Ft
 • Autóbusz:
  • 20 fő szállítható személyig: 21.000 Ft
  • 20 fő feletti szállítható személynél: 22.000 Ft
 • Kisteherautó, teherautó:
  • 3,5T megengedett legnagyobb össztömegig: 20.000 Ft
  • 3,5-7,5T között: 21.000 Ft
  • 7,5T felett: 22.000 Ft
 • Egyéb járművek:
  • Mezőgazdasági vontató, lassú jármű: 20.000 Ft
  • Könnyű pótkocsi: 16.000 Ft
  • Nehéz pótkocsi: 17.500 Ft
  • Különleges pótkocsi : 19.000 Ft
   (felépítménnyel ellátott)

Miért fontos az eredetiségvizsgálat?

Sajnos manapság egyre nagyobb keletje van az autókhoz tartozó bűncselekményeknek, mint például a lopás, az alkatrészek kicserélése, átfestése, átírása és még számos dolog. Gondoljunk csak bele, hogy milyen szörnyű érzés lenne az, ha például vennénk egy új kocsit, és kiderülne, hogy több darabja is lopott. Megvesszük álmaink használt autóját, mivel már csak így tudunk hozzájutni. Ránézésre hibátlan, teljesen újnak tűnik, kényelmes, kevés kilométer van benne, pont olyan, mint amilyenre évek óta vágyunk. Majd egy óvatlan pillanatban történik valami, szervizbe visszük a gépjárművet, ahol is kiderül, hogy az alkatrészek nem eredetiek, rosszabb esetben lopottak, a kocsi több darabból lett összeszerelve, a kilométeróra vissza van állítva és még sorolhatnánk.

Az ilyen esetek elkerülése végett van szükség eredetiségvizsgálatra, amit minden használt autóvételnél szinte kötelezően meg kell ejteni, hogy biztosak lehessünk, hogy a leendő autónk 100%-ban megbízható forrásból származik.

Az eredetiségvizsgálathoz válasszon minket, garantáljuk a tökéletes munkavégzést, és hogy autójának minden apró szegletét át fogjuk vizsgálni!

eredetiségvizsgálat