Eredetiségvizsgálat

Minden gépjármű tulajdonjog változáskor előzetes eredetiségvizsgálatot szükséges elvégezni, ez alapvető része a gépjármű új tulajdonosának nevére írásához. Az eredetiségvizsgálat során munkatársaink feltárják a gépjármű egyedi azonosító jeleinek eredetiségét, megállapítják az esetleges hibákat, bűncselekményekre utaló nyomokat. A gépjárművet festékréteg – vastagság mérő berendezéssel műszeresen megvizsgálják, amely kimutatja az esetleges újrafényezéseket, amelyek sérülések kijavítását szolgálhatták.

Átírás

A gépjárművet új tulajdonosának (a vásárlónak) érvényes és hatályos ‘’Tulajdonjog átruházási szerződéssel’’ kell megvásárolnia. A szerződést 4 eredeti példányban javasoljuk kitölteni, amelyek minden példányán az aláírások eredetiek, kijavításoktól, áthúzásoktól, egyéb oda nem illő adattól és elírástól mentesek.

Az adásvételtől számított 15 napon belül az új tulajdonos KÖTELES átírni saját nevére a gépjárművet, egyéb esetben súlyos büntetést szab ki az adóhatóság!

Biztosítások

Cégünknél az összes magyar biztosító társaság kötelező felelősség és casco biztosításai közül választhat, amelyet itt helyben meg is kötünk az Ön számára.

Hasznos információk

Olvasson tovább legfrissebb híreinkért!

Gépjármű ügyintézés mindenkinek!

Gépjármű vásárláskor, illetve eladáskor a legfontosabb művelet, amit el kell végezni, az átírás, hiszen ekkor kerül a jármű az új tulajdonos birtokába. A gépjármű átírás ügyintézés Budapest, Budaörs, Érd, Százhalombatta vonatkozásában minden esetben ugyanúgy zajlik, és ugyanannyiba kerül.

Természetesen minden ügyfél annál a kormányhivatalnál tudja intézni, ahová lakhelye szerint tartozik. A megszerzett okmányokkal sorban kell állnunk a hivatalban, ahol nyomtatványok sorozatát kell kitöltenünk.

Az autó átírás ügyintézésétől, sorban állástól és sok-sok időtöltéstől kíméljük meg Önt. Cégünk a gépjármű összes hatósági teendőit gyorsan elvégzi. Az eredetiségvizsgálat is szolgáltatásaink körébe tartozik, hiszen az autó átírásához előbb eredetiségvizsgálatot kell végezni a hatósági szabályok szerint.

Cégünk elintézi Önnek az eredetiségvizsgálatot, és az autó átírás ügyintézését is! Ha minket választ, rövid idő alatt, fáradság nélkül válhat hivatalosan is új autója boldog tulajdonosává!

Hogyan zajlik a gépjármű átírás 2015-ben?

A gépjármű átírásának 2015-ben is az adásvételtől számított tizenöt napon belül meg kell történnie, különben sajnos súlyos (akár százezres nagyságrendű) büntetésre számíthatunk. Gépjármű átírásakor a legelső két dolog, amit el kell intéznünk, az a kötelező felelősségbiztosítás és az eredetiségvizsgálat.

Ha ezek készen vannak, már intézhetjük is az átírást. Ehhez szükségünk lesz személyi igazolványra, lakcímkártyára, a gépjármű törzskönyvére és az adásvételi szerződésre. Az adásvételi szerződés aláírása előtt győződjünk meg az adatok hitelességéről, és a hiánytalan kitöltöttségről. Négy példányban készüljön, minden egyes példányt külön aláírva. Kettő illeti az eladót, kettő pedig a vevőt.

Ha gépkocsit szeretne eladni, vagy vásárolni, bízza ránk a gépjármű ügyintézési folyamatot! Vállaljuk az eredetiségvizsgálatot, az autó átírást és helyben megköthető a kötelező felelősségbiztosítás is, hogy Ön mindent el tudjon intézni egy helyben, kényelmesen. Várjuk hívását!

Eredetiségvizsgálat

Az eredetiségvizsgálat menetéről bővebben

Szeretné, ha az autóvásárlás gördülékenyen menne, és nem kellene fölösleges papírmunkával, ne adj’ isten bírságokkal bajlódnia? Ebben az esetben figyeljen oda arra, hogy minden rendben legyen az eredetiségvizsgálat lefolytatása közben is.

Az eredetiségvizsgálat azért kihagyhatatlan lépés, mert épp az a célja, hogy igazolja, a megvásárolni vagy eladni kívánt gépjármű állapota megegyezik a gyári, eredeti állapottal.

Az eredetiségvizsgálat menete

Az eredetiségvizsgálat során leellenőrzik a jármű színét, az alvázszámot, szélvédőt, karosszériát, a motort és az üléseket is. Ezek a könnyen beazonosítható dolgok. A többi tényező műszerek segítségével válik beazonosíthatóvá. Ezt a technológiát a Nemzeti Közlekedési Hatóság előírásai alapján alkalmazzák.

Az eredetiségvizsgálatért fizetni kell, attól függetlenül, hogy hol végzik el. Az összeget a jármű fajtája határozza meg, így például a tehergépkocsié kerül a legtöbbe és a motorkerékpáré a legkevesebbe.

Ön se feledkezzen meg a szabályos adás-vételről és forduljon szakemberekhez gépjárműve eredetiségének igazolásáért!

Mikor van szükség eredetvizsgálatra?

Az eredetiségvizsgálat napjainkban rutineljárásnak számít, ám sokan ennek ellenére sincsenek azzal tisztában, hogy mikor is kell igényelniük ezt az eljárást.

Az eredetvizsga alapvetően arra szolgál, hogy kiszűrje a lopott járműveket és megakadályozza azok értékesítését és forgalomba jutását. Ennek kapcsán minden olyan gépjármű adás-vételekor kötelező az eredetiségvizsgálat, amely használt járműnek számít vagy külföldről érkezett az országba. A vizsga ezen túlmenően kötelező minden tulajdonos váltáskor, illetve olyan műszaki változtatások esetén is, amelyek az alvázszámot is érintik, végül nem szabad megfeledkezni az eredetvizsgálatról akkor sem, ha az adott járművet átmenetileg kivonták a forgalomból majd újra vissza kívánják helyezni azt. Az eredetvizsga nem csupán autókra vonatkozik, hanem ugyanúgy kivethető autóbuszokra, motorokra, robogókra és egyéb közlekedési eszközre is.

Amennyiben azt szeretné, hogy járműve biztosan megfeleljen az előírásoknak, ne feledkezzen meg az eredetvizsgáról! Bátran forduljon hozzánk, és bízza ránk az eljárás lebonyolítását!

Eredetiségvizsgálat

Érdekességek – Az eredetiségvizsgálat története

Eredetiségvizsgára azért van szükségünk, hogy igazolni tudjuk, a gépjármű nem lopott és mind a jármű, mint annak iratai eredetiek. A kilencvenes években a gépjárművek kereskedése még nem volt olyan szigorú szabályokhoz kötve, mint manapság. Sokkal könnyebb volt lopott autót eladni, vagy akár a tudtunkon kívül venni. Rengeteg külföldi autó jött be az országba, ellenőrizhetetlen múlttal.

A gépkocsi lopások száma az eredetiségvizsga bevezetésével csökkent. A kötelező törvényi szabályozás később már arra is kötelezte és kötelezi ma is az embereket, hogy használt gépjármű vásárlásakor minden esetben meg kell csináltatni az eredetiségvizsgálatot, minden egyes tulajváltás után.

Az eredetiségvizsga tehát nem túl régi eljárás, ám húsz éves története során fő célját elérte: sokkal biztonságosabb az autók adás-vétele, hiszen a lopott és kétes múltú járművek így felfedhetőek. A rendszer ma már központi és nagyon gyorsan, könnyen beszerezhető az eredetiségvizsga.

Ha Ön is megbízható szakembereket keres eredetiségvizsga céljából, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Eredetiségvizsgálat

Miért fontos autóvásárláskor a gépjármű átírás, illetve az eredetiségvizsgálat?

Az eredetiségvizsga azt a célt szolgálja, hogy a jármű eredetét, azaz a jármű egyedi azonosítóit ellenőrizze, így ki lehet vizsgálni, hogy a jármű átesett-e bűncselekményen, tehát lopott-e.

A tolvajok ugyanis gyakran próbálnak eladni lopott autót, amit mi, egyszerű emberek nem feltétlen tudunk lekövetni, így a használtan megvásárolt autó miatt mi is bűncselekmény áldozatául eshetünk. Az eredetiségvizsgálat azonban nem csak a személygépjármű vásárlásánál kötelező, hanem egyéb járművek, mint például teherautók, motorkerékpárok, vagy pótkocsik vásárlásánál is! A gépjármű átírását pedig mind autóvásárlásnál, mind pedig eladásnál szükséges elvégezni. Cégünk segít Önnek abban, hogy elkerülje a hosszú sorokat az okmányirodákban, hiszen mind az eredetiségvizsgálat, mind a gépjármű átírás lehetséges nálunk, hosszú sorban állás nélkül és minimális papírmunkával!

Ha Önnek is szüksége van eredetiségvizsgálatra újonnan vásárolt autójához, vagy szeretné könnyedén intézni a gépjármű átírást, keressen fel minket bizalommal elérhetőségeinken!

Eredetiségvizsgálat